Παραστάσεις

Το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια!, από το 1992 έως σήμερα έχει ανεβάσει 9 έργα-παραστάσεις σε δική του παραγωγή, ενώ έχει συνεργαστεί και συμμετάσχει με διάφορους τρόπους (σχεδιασμός, σκηνοθεσία, κατασκευές) σε περίπου 40 παραγωγές άλλων θιάσων.

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες για τις δικές μας ενεργές παραστάσεις, οι οποίες δεν έχουν σταματήσει να παρουσιάζονται σε όλη την Ελλάδα καθώς και και σε διεθνείς διοργανώσεις (φεστιβάλ) του εξωτερικού.  Είναι τεχνικά αυτόνομες και μπορούν να μεταφερθούν σε οποιονδήποτε χώρο. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.


ΦΑΣΟΥΛΗΣ
Ιστορία έρωτος και θανάτου
(καρναβαλική παράσταση λαϊκού γέλιου) δείτε DEMO VIDEO


Ο Φασουλής είναι μια παράσταση καταρχήν σχεδιασμένη για να παίζεται στο δρόμο και σε κάθε άλλο χώρο. Χωρίς κείμενο, με φωνές, ζωντανή μουσική και ήχους, πολύ έντονη δράση και κίνηση. Οι κούκλες είναι κλασικές γαντόκουκλες, σκαλισμένες σε ξύλο φλαμουριάς.

 Σκηνοθεσία, κατασκευές και ερμηνεία:  Στάθης Μαρκόπουλος


 Η Ελλάδα έχει δύο παραδοσιακούς κωμικούς χαρακτήρες. Τον Καραγκιόζη και τον Φασουλή. Ο Καραγκιόζης είναι φιγούρα του θεάτρου σκιών και έφτασε από την Τουρκία. Ο Φασουλής είναι γαντόκουκλα και λέγεται πως είναι άμεσος αδερφός του Ιταλού Fagiolino (και φυσικά μέλος της μεγάλης οικογένειας των Pulchinella, Punch, Kasper, Petruska, κλπ) . Έφτασε στην Ελλάδα από την Ιταλία, το 1840. Πριν από το τέλος του 19ου αιώνα, ήταν ήδη γνωστός στην Αθήνα. Στην αρχή του 20ού και μέχρι το 1930 περίπου, υπήρξε σοβαρός ανταγωνιστής του Καραγκιόζη, αλλά και σύντροφός του, αφού πολλοί καραγκιοζοπαίκτες έπαιξαν και το Φασουλή.

Στον δικό μας ΦΑΣΟΥΛΗ, το κείμενο έχει αφαιρεθεί, οι φωνές έχουν πλήρως παραμορφωθεί, οι μορφές έχουν αλλάξει. Η παράσταση διατηρεί όλα τα καρναβαλικά χαρακτηριστικά και σημάδια της και επικεντρώνεται σε αυτά σαν ένα παγκόσμιο χαρακτηριστικό του λαϊκού κουκλοθεάτρου, με στόχο την παραγωγή ενός συμπαγούς κωμικού αποτελέσματος, πάντα οικείου και πάντα σύγχρονου.

Διάρκεια: 45'-50'
Είδος: Παραδοσιακή κωμική παράσταση κουκλοθεάτρου
Χρόνος Προετοιμασίας: 40'
Χώρος: Εξωτερικός χώρος (πλατεία, δρόμος κλπ)
Χρόνος: Πρωί (φως ημέρας) ή βράδυ (λάμπες)
Σκηνή: Παραβάν 120Χ100 cm, ύψος 2,5 μέτρα.
Τεχνικές απαιτήσεις: καμία (φωτιστικά και ηχητικά αυτόνομη) ΕΝΑ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ 
Εξηγώντας την πληροφορική σ' έναν πρωτόγονο... δείτε DEMO VIDEO


Η παράσταση  είναι εκπαιδευτικού περιεχομένου και μέσα από:
@   κωμική δράση των κουκλών
@   χρήση βίντεο
@   3D animation
@   πραγματικό hardware
@   την αλληλεπίδραση με τα παιδιά

συνοψίζει την ιστορία, τη λειτουργία, και τη σχέση της πληροφορικής με την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού, με τρόπο ουσιαστικό, δυναμικό και διασκεδαστικό. Ο e-Λίας, ένα παιδί της εποχής μας, παίζοντας με τον υπολογιστή του, συναντά τον Τρίχα, ένα άνθρωπο των σπηλαίων. Μαζί εξερευνούν την ψηφιακή τεχνολογία, από τις απλές εφαρμογές λογισμικού ως τα έγκατα του hardware και τους ορίζοντες του internet...

 εύκολη  μεταφορά και παρουσίαση σε κάθε είδους  χώρο
 *ακολουθεί μικρό σχετικό βιωματικό εργαστήριο με τα παιδιά

 Σχεδιασμός, κατασκευές και σκηνοθεσία: Σ. Μαρκόπουλος
Επιστημονικός Συνεργάτης: Α. Ρωμαντζής
Παιδαγωγικός συνεργάτης: Ε. Κοντογούλα
Παίζουν: Σ. Μαρκόπουλος, Α. Ρωμαντζής

Διάρκεια: 60'
Είδος: Παραδοσιακή κωμική παράσταση κουκλοθεάτρου
Χρόνος Προετοιμασίας: 60'
Χώρος: Εσωτερικός χώρος - αίθουσα
Σκηνή: Τραπέζι (χρειάζεται πατάρι 50εκ.)
Τεχνικές απαιτήσεις: καμία (φωτιστικά και ηχητικά αυτόνομη)

ΠΕΤΡΟΤΣΟΥΛΟΥΦΗΣ
Ιστορίες για καλούς μεγάλους και κακά παιδιά
παράσταση με μαριονέτες, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Χ.Χόφμαν
δείτε DEMO VIDEO

Μια εξωφρενική παραγωγή για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο διάσημο βιβλίο του Δόκτωρος Χόφμαν και υλοποιημένη με ξυλόγλυπτες μαριονέτες και ζωντανή μουσική.

Συγγραφέας: Χάινριχ Χόφμαν, 1845
Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαρκόπουλος
Μελοποίηση - Σύνθεση: Κώστας Βόμβολος
Σχεδιασμός, Κατασκευή κουκλών και σκηνικών αντικειμένων:
Στάθης Μαρκόπουλος  Εμψύχωση μαριονέτας: Σ.Μαρκόπουλος, Α. Ρωμαντζής Ακορντεόν: Κ.Ζαϊμάκης. Διάρκεια: 60’ Τεχνικές απαιτήσεις: παροχή ηλεκτρικού ρεύματος 1024W   Διαστάσεις σκηνής: 6μ πλάτος, 6μ βάθος, 4μ ύψος     Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρεςΗ παράσταση αποτελείται από εννέα ανεξάρτητες εύθυμες ιστορίες και αστείες εικόνες οι οποίες παίζονται διαδοχικά. Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους είναι τα παιδιά-ήρωες τα οποία κάνουν κάποια σκανταλιά παραβαίνοντας τις νουθεσίες των γονιών τους και τελικά... την πληρώνουν ακριβά. Οι καλοί γονείς επιβεβαιώνουν τον εαυτό τους καθώς και τον δίκαιο και καλό κόσμο που έχτισαν για τα τέκνα τους.
Πρόκειται για μια σάτιρα της υποκρισίας των μεγάλων και ταυτόχρονα ένα μέσο γελοιοποίησης του «εγκλήματος» και της «τιμωρίας» που υλοποιείται με 30 ξυλόγλυπτες μαριονέτες, ζωντανή μουσική και τραγούδι πάνω σε μια ανοικτή υπερυψωμένη σκηνή. Όλες οι εικαστικές, δραματουργικές και σκηνοθετικές επιλογές έχουν γίνει σε μια προσπάθεια μεταφοράς της ατμόσφαιρας και αισθητικής του πρωτότυπου βιβλίου που -μέσω του γέλιου και της θεατρικότητας- παίζει χαρούμενα με θέματα που απασχολούν όλα τα παιδιά του κόσμου, βοηθώντας τα να τα διαχειριστούν ευκολότερα στη ζωή τους. 
Ζ -ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Συναντήστε τον Ζαφείρη, τον Ζαχαρία, τη Ζανού ή τον Ζάρο!
Ξυλόγλυπτες μαριονέτες που παίζουν (ζωντανή!) μουσική και πειράζουν τους (ζωντανούς!) περαστικούς.

Σχεδιασμός, Κατασκευή μαριονετών, εμψύχωση:  
Στάθης Μαρκόπουλος

Διάρκεια: 10’ (επαναλαμβάνεται με μικρά διαλείμματα)

Τεχνικές απαιτήσεις: καμία

Διαστάσεις χώρου: 2μ πλάτος, 2μ βάθος

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά